Βατοπέδι και Κουφοντίνας, οι υποθέσεις που είχαν χειριστεί οι δύο νέες επικεφαλής του Άρειου Πάγου

Άρωμα γυναίκας θα διαπνέει την Δικαιοσύνη για τα επόμενα χρόνια μετά και τον  διορισμό της Ειρήνης Καλού ως προέδρου του Αρείου Πάγου και της  κ. Δήμητρας Κοκοτίνη στην θέση του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ήδη  στο Συμβούλιο της Επικρατείας πρόεδρος είναι για την επόμενη τετραετία  η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,

Ποιες είναι όμως οι νέες επικεφαλής του Αρείου Πάγου;

Η Ειρήνη Καλού που επελέγη για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης.

Γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής και εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα τον Φεβρουάριο του 1981, προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014και στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018.

Η ίδια είχε χειριστεί το σύνολο της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου και είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ.

Η κ. Κοκοτίνη που επελέγη για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με γνώσεις και επιστημονική επάρκεια, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας και εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα τον Φεβρουάριο του 1981,τον Δεκέμβριο του 2014 προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη και τον Οκτώβριο του 2018 σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Πρόσφατα άναψε το «πράσινο φως» ως πρόεδρος του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να πάρει άδεια ο πολυισοβίτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ακόμη, συμμετείχε στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, όπου ο Άρειος Πάγος δέχθηκε ελαφρυντικά, ενώ το 2016 ήταν εισηγήτρια στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και είχε ταχθεί υπέρ των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία.

 

Προτεινόμενα για εσάς