Όταν ο δολοφόνος του Γραικού έλεγε: «Να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε» (video)

Απόλυτα ψύχραιμος και μιλώντας μόνο με καλά λόγια για το θύμα του είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού.

Στο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών ο 47χρονος έμπορος που δολοφόνησε τον Γραικό -με θολωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αλλοιωμένη φωνή- αναφέρεται στα λεπτά που ακολούθησαν μετά τη συναλλαγή που είχαν, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για ό,τι συνέβη στον άτυχο επιχειρηματία.

Παρά ταύτα, η Αγγελική Νικολούλη φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, καθώς και το σημείο με το νωπό τσιμέντο στο οποίο, τελικά, βρέθηκε η σορός και το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού.

Στο σχετικό βίντεο ο δολοφόνος του Γραικού λέει: «μόνοι μας καθίσαμε, κάναμε τους λογαριασμούς και ξεκινήσαμε να φύγει ο καθένας με το αυτοκίνητό του».

Στη συνέχεια, όπως είπε, «του έδωσα τα λεφτά, 17.000 ευρώ, και φύγαμε από εδώ». Οταν ερωτήθηκε αν ο Γραικός του είπε πού επρόκειτο να πάει, εκείνος απάντησε «τίποτα, όχι».

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο αν κάτι συνέβη με τα χρήματα, όπως, για παράδειγμα, να διαπίστωσε ο Γραικός ότι ήταν λιγότερα, ο έμπορος τονίζει:

«Τα χρήματα όλα είναι πληρωμένα, υπάρχουν καταθέσεις, επιταγές εξοφλημένες. Ο,τι ζώα παίρνουμε τα πληρώνουμε επί τόπου».

Αμέσως μετά, η Αγγελική Νικολούλη τον ρωτά αν καβγάδισαν με τον 47χρονο να λέει: «Οποιος έχει κάποιο στοιχείο να το πει στην Ασφάλεια (…). Οι συζητήσεις μας ήταν καθαρά επαγγελματικές».

Το  απόσπασμα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ»:

Ο έμπορος, που δεχόταν διαρκώς ερωτήσεις από την Αγγελική Νικολούλη, είπε πως θεωρεί μυστήριο την εξαφάνισης του Γραικού. Συγκεκριμένα είπε: «Μόνο μυστήριο; Με αυτό το παλιαυτοκιόνητο θα έβγαινε εξωτερικό; Με τίποτα! […]Ακούγονται πολλά και διάφορα. Τον γνώριζα σαν κτηνοτρόφο και ήξερα ποιος είναι. Κι αυτός με γνώριζε και γι’ αυτό με πήρε τηλέφωνο».

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν θεωρεί έντιμο τον Δημήτρο Γραικό, ο δολοφόνος του απαντά:

«Για μένα είναι εντάξει. Εγώ με τον Γραικό κάναμε 10 σφαγές».

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο έμπορος εκφράζει την ευχή «να βρεθεί ο άνθρωπος να ησυχάσουμε κι εμείς. Οποια κι αν είναι η κατάληξη».

Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή που έκανε με τον έμπορο, η Αγγελική Νικολούλη διαπίστωσε ότι υπήρχε μια φρέσκια τσιμεντένια κατασκευή στην κτηνοτροφική μονάδα του ύποπτου εμπόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν έλαβε πειστικές απαντήσεις, ζήτησε από τις Αρχές να ερευνήσουν το σημείο, όπως και έγινε.