Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ με επίκεντρο τα θέματα της Ελλάδας και της Ουκρανίας

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας, στη συνάντηση που θα έχουν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Οι ΗΠΑ, έχουν εκφράσει ήδη την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βρει τρόπο να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη σκληρή στάση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν πηγές του Λευκού Οίκου.

Από την άλλη η Καγκελαρία, θέλει να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα των προηγούμενων Κυβερνήσεων της Ελλάδας, και δεν θα “μαλακώσει”, εύκολα της στάση της.

Εκτός από το ζήτημα της Ελλάδας, θα τεθεί και το ουκρανικό, όπου και είναι βέβαιο πως θα λάβει μεγάλο μέρος της συζήτησής τους, καθώς μετά τη διαφωνία από πλευράς Μόσχας και τις χθεσινές δηλώσεις του Ολάντ, το θέμα της Ουκρανίας, θεωρείται αρκετά σοβαρό και επίφοβο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν παρέλειψε να αναφέρει στις επικείμενες επισκέψεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Μόναχο για να συναντηθεί με Ευρωπαίους ηγέτες, σημειώνοντας ότι “για τη βελτίωση της ασφάλειας και της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία και τη θέσπιση αυστηρότερων οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία”.