Αφαιρέθηκε το επίμαχο «Macedonia» από το περίπτερο στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου - Το μπέρδεμα με τις... τρεις Μακεδονίες

Tην άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο προκάλεσε η παρουσία των Σκοπίων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, ως «Μακεδονία».

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι στο περίπτερο της γειτονικής χώρας εμφανίζονταν τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless».

Μετά την παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας οι υπεύθυνοι του περιπτέρου κατέβασαν τα πάνελ με τις παραπάνω αναφορές, ωστόσο και μόνον η ύπαρξή τους, προβληματίζει αναφορικά με τις προθέσεις των γειτόνων και τα τυχόν «παράθυρα», που ίσως αφήνει ανοικτά η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τίποτα δεν αποκλείει ανάλογα περιστατικά να υπάρξουν και στο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως στο επίσημο site της έκθεσης, οι Γερμανοί διοργανωτές αναφέρονται στην γειτονική χώρα ως «Republic Nordmazedonien». Ωστόσο, στα κείμενα που συνοδεύουν τη συμμετοχή της χώρας στην Έκθεση, αυτή αναφέρεται ως «Μacedonia».

Επισημαίνουμε ΄ότι το γνωστό ταξιδιωτικό site omorfataxidia.gr, που καλύπτει την έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, αναφέρει με νόημα: «Την ίδια ώρα στο Eλληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες. Την Ανατολική, την Κεντρική και την Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία».