«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» - Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται για επιστροφή στις ρίζες

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούργιου» –  «Απευθύνοµαι στον κόσµο του ΠΑΣΟΚ, που παραµένει πάντα ο κορµός αυτής της προσπάθειας για τη µεγάλη Κεντροαριστερά». Αυτές είναι δύο φράσεις που επαναλαµβάνει συχνά στις δηµόσιες οµιλίες της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η «επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ», είναι κάτι που τον τελευταίο καιρό, πολλά  στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη καλοβλέπουν, αφού θεωρούν πως το ισχυρό αποτύπωµά του είναι ικανό και αναγκαίο για να κινητοποιηθούν ευρύτερες δυνάµεις της παράταξης κατά την κρίσιµη προεκλογική περίοδο που διανύουµε.

Εν όψει του Συνεδρίου μάλιστα η εισήγηση για  ανάδειξη του ιστορικού ονόµατος και του διαχρονικού συµβολισµού του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να τεθεί επί τάπητος.

Μάλιστα, στελέχη ανά την Ελλάδα προτείνουν  την αξιοποίηση του δηµοφιλούς ονόµατος πολιτικού φορέα όχι µόνο στο εσωτερικό σκηνικό, αλλά και στο εξωτερικό. 

Ενδεικτική του κλίµατος που επικρατεί είναι η δηµόσια παρέµβαση της Εύας Καϊλή, η οποία, µιλώντας στο «Εθνος», εκτίµησε πως µετά την εκλογή συνέδρων θα ανοίξει ο δρόµος για τη συζήτηση της εισήγησης στο Συνέδριο αναφορικά µε το όνοµα του ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριµένα, η ευρωβουλευτής πιστεύει ότι «µετά την αποχώρηση του Ποταµιού και της ∆ΗΜΑΡ δεν υπάρχει πλέον λόγος να µην υπενθυµίζουµε όλο και πιο έντονα το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια και παντού»

 Για την Κεντροαριστερά

Εντωμεταξύ, αναφερόμενος στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης επικαλέστηκε το θετικό κλίµα στις κατάµεστες αίθουσες των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα. «Είναι η ώρα για τη δική µας αντεπίθεση. Αλλά, σε αντίθεση µε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, που είναι σε επίπεδο ηγεσίας, Κοινοβουλίου, Υπουργικού Συµβουλίου, η δική µας αντεπίθεση αφορά τη βάση µας και το καλύτερο δυνατό µήνυµα ήταν τα 65.000 µέλη µας που συµµετείχαν προχθές στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 2ο Συνέδριο του Κινήµατος Αλλαγής.