«Χάθηκαν στην μετάφραση» αυτά που είπε ο Πάιατ για παρεμβάσεις Ρώσων στις ελληνικές εκλογές

Στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 μεταδόθηκαν υποτιτλισμένες δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα σχετικά με το ενδεχόμενο ανάμειξης της Ρωσίας στις ελληνικές εκλογές.

Σήμερα ο κ. Πάιατ διευκρίνησε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο: « Fake news ότι ισχυρίστηκα πως υπάρχουν αποδείξεις ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές,

Όπως αποδείχτηκε , ο σταθμός, από λάθος όπως διευκρινίστηκε, μετέφρασε τα λόγια του κυρίου Πάιατ ως «μπορώ τώρα να σας πω» (I can now tell you) ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής είπε «δεν μπορώ να σας πω» (I can not tell you) «ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος».

«Εφόσον οι δηλώσεις μου στον Ant1 κατά το Συνέδριο Παραπληροφόρησης διαστρεβλώθηκαν και μεταδόθηκαν ευρέως, εδώ είναι το τι είπα», έγραψε ο κύριος Πάιατ στο Twitter, επισυνάπτοντας ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση της δήλωσής του. 


Αμέσως μετά ήρθε η «συγγνώμη» από τον δημοσιογράφο που υπέγραψε το ρεπορτάζ, Νικόλα Βαφειάδη: «Παρακαλώ δεχθείτε την συγγνώμη μου. Παράκουσα το “not” (δεν) για “now” (τώρα). Θα μεταδώσουμε την σωστή δήλωση».

«Σας ευχαριστώ για την γρήγορη διόρθωση σε αυτό το κρίσιμο θέμα», του ανταπάντησε ο κύριος Πάιατ, επίσης μέσω Twitter.