Σε αναζήτηση ψήφων που λείπουν ο Ζάεφ - Διέκοψε την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διεκόπη η ψηφοφορία, στη Βουλή της πΓΔΜ, για την επικύρωση, της  Συμφωνίας των Πρεσπών. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διακόψει και να αναβάλει για αύριο τη διαδικασία, καθώς δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων, για να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται 80 ψήφοι για να δοθεί το «πράσινο φως» και μέχρι αυτή την ώρα ο Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τις 78. Έτσι, ο Ζάεφ διέκοψε την ψηφοφορία, να τη μεταφέρει για την Παρασκευή (11/1), ελπίζοντας ότι οι επαφές που θα έχει με το κίνημα BESA θα έχει αίσια κατάληξη.

Ο Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται σε συζητήσεις με βουλευτές της αντιπολίτευσης προκειμένου να βρεθούν οι βουλευτές που υπολείπονται του συνόλου των 80 που είναι απαραίτητοι. Όπως δήλωσε την Πέμπτη (10/1) σε συνέντευξή του, συνεχίζει τις συνομιλίες του για την εξεύρεση των 80 απαιτούμενων βουλευτών για να ψηφιστούν οι τελικές τροπολογίες για την αλλαγή Συντάγματος ώστε να μπει σε εφαρμογή από την πλευρά της πΓΔΜ η Συμφωνία των Πρεσπών

Κυβερνητικές πηγές, της πΓΔΜ, εικάζουν, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και του σχετικού εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να εξασφαλίζει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) για τα δύο παραπάνω θέματα.

Προτεινόμενα για εσάς