Ένταση στη Δίκη Λεμπιδάκη - Βαριές κουβέντες κατηγορούμενου προς μάρτυρα - αστυνομικό

Διεκόπη η συνεδρίαση, εν μέσω έντασης, που επικράτησε, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για την απαγωγή του επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, στην Κρήτη, ενώ κατέθετε ένας αστυνομικός.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος -ο επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο που αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση- για δεύτερη φορά, όπως και σε προηγούμενη συνεδρίαση, εκνευρίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού της Ομάδας Ειδικών Αποστολών που προχώρησε σε έρευνες στην πολύκροτη υπόθεση, και άρχισε να φωνάζει και να επιτίθεται με βαριές εκφράσεις στον αστυνομικό.

«Είσαι ψεύτης, είσαι τρισάθλιος. Ορκίσου στα παιδιά σου. Εκτός αν είσαι στείρος όπως και στο μυαλό», είπε, μεταξύ άλλων, εξοργισμένος προκαλώντας την έντονη αντίδραση της έδρας που του ζήτησε να ηρεμήσει και να μην παρεμβαίνει στην διαδικασία, ενώ ακολούθησε η διακοπή.

Ο αστυνομικός κατέθεσε νωρίτερα ότι στη διάρκεια των ερευνών – πριν την απελευθέρωση Λεμπιδάκη- και όταν πήγαν στο χώρο του 45χρονου, εκείνος ήταν εριστικός και αντιδραστικός. Έτσι, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση της αναγκαίας βίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τον χτύπησαν ελαφρά.

Η  δίκη θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής με τις καταθέσεις αστυνομικών.

 

Προτεινόμενα για εσάς