Στοιχεία που τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ». ήταν 3 Ιανουαρίου 2018 όταν ένας πρώην σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας έδινε την πρώτη ένορκη κατάθεσή του στην Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου» και γινόταν ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας στην εξέλιξη αυτής της δικαστικο-πολιτικής ιστορίας. Στην εκπνοή του 2018, το ίδιο πρόσωπο, που μίλησε για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, με αποτέλεσμα η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, βρέθηκε στην αντίπερα όχθη: από προστατευόμενος μάρτυρας, η αξιοπιστία του οποίου είχε έντονα αμφισβητηθεί, βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου.

Στις καταθέσεις που είχε δώσει ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ο νέος κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis είχε βάλει στο κάδρο της υπόθεσης πρώην υπουργούς και έκανε λόγο για αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η εν λόγω φαρμακοβιομηχανία. Οπως προκύπτει όμως, και από τις καταθέσεις του που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, μετά τη διαβίβασή τους στη Βουλή, δεν έκανε καμία αναφορά σε ενδεχόμενη δική του εμπλοκή με την ερευνώμενη υπόθεση. Το σκηνικό σε ό,τι αφορά το νομικό «status» του προστατευόμενου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να αλλάζει όταν έφτασαν στην κατοχή των εισαγγελέων νέα στοιχεία που αφορούσαν και το δικό του πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατόν να μην ελεγχθούν. Ετσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες αμέσως μετά τις γιορτές, οι εισαγγελείς θα προχωρούσαν στην ανάκληση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα..

Ο Πολάκης

Με αναρτήσεις του στο facebook ο Πολάκης, εκτός του ότι πανηγυρίζει αποκαλύπτει και το όνομα του άλλοτε προστατευόμενου μάρτυρα και τώρα κατηγορούμενου και μάλιστα αναρτά και φωτογραφία του. Επιτίθεται δε σε πρώην υπουργούς Υγείας με το γνωστό ανοίκειο τρόπο του.

Στην τελευταία ανάρτησή του γράφει:

Αυτο που εγινε χθες με το Μανιαδακη ηταν μονο η αρχή !
Κανένα παρακράτος ,καμια «αργοπορία» ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τη διερεύνηση και τιμωρία αυτών που ΚΑΤΕΚΕΨΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ τη χώρα και τωρα τολμάνε να κουνάνε το δάκτυλο ,να απειλούν με μηνύσεις και να θέλουν οι «άριστοι της λαμογιάς»να ξανακυβερνήσουν!!!
Απο αυριο στοιχεία με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ,ονόματα και διευθύνσεις ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ……
Τέρμα η υπομονή και η ανοχή στους αργούς ρυθμούς και στις υπόγειες κινήσεις των μηχανισμών της διαφθοράς!!!
Υ.Γ.Περιμενω με αγωνία να καταθέσει μήνυση το ακροδεξιο γκρουπουσκουλο εναντίον του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νικου Μανιαδακη τωρα που αποκαλύφθηκε και εγινε κατηγορούμενος ,οπως απειλούσε πως θα κανει με τσιρίδες και κραυγές στα βοθροκαναλα που τον φιλοξενούσαν !!!
Γιατι αργείς Γεωργιάδη;;;;;