"Αθλιότητες" οι δηλώσεις Αλαφούζου για τον Νίκο Φίλη, ο οποίος ωστόσο ζητάει άρση του εμπάργκο

Αθλιότητες χαρακτήρισε ο Νίκος Φίλης τις δηλώσεις Αλαφούζου μετά την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ομίλου ΣΚΑΪ έδειξε χθες ως βασικούς ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σήμερα τα εξής: «Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορεί να λένε αθλιότητες υπό το βάρος της στιγμής» είπε ο κ. Φίλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μόνο κατά φαντασίαν άρρωστος» και «αυτοθαυμαζόμενοι προβοκάτορες» βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση προσθέτοντας ότι «αυτοί ζουν σε ένα δικό τους αυτοαναφορικό κύκλο ζωής».

Mιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια γραμμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί έναν πολίτη. Είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας» για να προσθέσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ότι «δεν είναι βια το τρικάκια, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία».

Ωστόσο σημείωσε ότι «πολλές φορές ένα κλίμα οξύτητες και πόλωσης μπορεί να διεγείρει συμπεριφορές που προϋπάρχουν και να τις ενεργοποιεί».

“Να αρθεί το εμπάργκο”

Παρά αυτές τις δηλώσεις του, από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Φίλης ζήτησε την άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΣΚΑΪ και της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την καταδίκη του για τη βομβιστική επίθεση.

«Θέλω, ως δημοσιογράφος, να εξάρω τη σημερινή αντίδραση των συναδέλφων της Καθημερινής με την εμβληματική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το μήνυμά τους «Στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας» και να ζητήσω,τόσο από τη δική μου παράταξη όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, να ακούσουμε την προτροπή του Παντελή Μπουκάλα στο σημερινό εξαιρετικό χρονογράφημά του. Γράφει ο συνάδελφος Παντελής Μπουκάλας απαντώντας στους κατά φαντασίαν Νετσάγιεφ: “αυτό που θα έπρεπε να κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι να άρουν το εμπάργκο προς τον ΣΚΑΪ και την ΕΡΤ. Σήμερα κιόλας, για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται όσα κηρύσσουν περί της ελευθερίας του Τύπου”. Αυτό λέει ο Παντελής Μπουκάλας και είναι βεβαίως στη δική μας αρμοδιότητα των πολιτικών κομμάτων που έχουν επιβάλει τα εμπάργκο να ξανασκεφτούν και να αποφασίσουν».