Απτόητα τα "Κίτρινα Γιλέκα": Ξανά στους δρόμους, καταστρέφοντας εκατοντάδες σταθμούς διοδίων

Kαταστροφές σε σταθμούς διοδίων άρχισαν να πραγματοποιούν τα “Κίτρινα Γιλέκα”, γεγονός που προκάλεσε χάος στο κυκλοφορικό της Γαλλίας.

Οι διαδηλωτές, που έδειξαν το μένος τους σε εκατοντάδες ραντάρ καταγραφής της κυκλοφορία, εκτός από τις καταστροφές, προχώρησαν και σε καταλήψεις.

Σύμφωνα με την Vinci Autoroutes, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης των διοδίων στη χώρα, οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Τα διόδια του Μπαντόλ, ανατολικά της Μασσαλίας, υπέστησαν ζημίες από τη φωτιά που έβαλαν οι διαδηλωτές χθες τη νύχτα και ο αυτοκινητόδρομος Α50 έκλεισε, εξήγησε η Vinci, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, καθώς προσεγγίζουν τις πύλες των διοδίων και τις ράμπες εισόδου και εξόδου των αυτοκινητοδρόμων λόγω της παρουσίας πολλών πεζών» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία διαχείρισης των διοδίων.

Ο ιστότοπος Radars-auto.com υπολογίζει ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τουλάχιστον 1.600 ραντάρ, σχεδόν το 50% του συνόλου των ραντάρ κυκλοφορίας στη Γαλλία, έχουν υποστεί ζημιές. Περισσότερα από 250 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η εταιρεία Vinci εκτιμά ότι οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της θα στοιχίσουν «αρκετές δεκάδες εκατομμύρια» ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται τα χαμένα έσοδα, καθώς οι διαδηλωτές επιτρέπουν σε χιλιάδες οδηγούς να περνούν από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.