Σχέδιο «Τελειώστε το ΚΙΝΑΛ» βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πια σίγουροι ότι Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει ένα σχέδιο στοχοποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης, με σκοπό να εμβολίσουν τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Και θεωρούν,πως οι τελευταίες εξελίξεις με το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη εντάσσονται σε αυτόν τον σχεδιασμό.

«Τελειώστε το ΚΙΝΑΛ» είναι το σύνθημα της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η γραμμή που έχει χαραχτεί είναι να πιεστεί όσο μπορεί η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεν συναινεί σε έναν συνασπισμό του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, λένε από την Χαριλάου Τρικούπη

Στήνουν δίπολο

Στελέχη, θεωρούν πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να στήσει μετωπική ανάμεσα στο «διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο, ανήθικο» που έρχεται σε αντίθεση με τον «ηθικό, πατριωτικό, καθαρό» χώρο που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά οι ΑΝΕΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι πλήττοντας το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού ξεμπερδεύουν με το ΠΑΣΟΚ και μπορούν να βουτήξουν στη δεξαμενή των ψηφοφόρων που θα είναι απογοητευμένοι από ένα κόμμα όπου δύο κορυφαίοι υπουργοί (Γιάννος, Ακης) πήγαν φυλακή ενώ ο Σημίτης ερευνάται με το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Καθόλου τυχαίες δεν ήταν οι αναφορές χθες του Αλέξη Τσίπρα και οι επιθέσεις που εξαπέλυσε προς το ΚΙΝΑΛ. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ο τελευταίος που θα πει ότι τα όποια στοιχεία κατά προσώπων «επιβαρύνουν την παράταξή σας συνολικά». Ωστόσο, λίγο αργότερα άλλαξε κατεύθυνση: «Πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνες ως παράταξη… Δεν αισθάνεστε την ανάγκη όταν έχει βγει εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν έχει έρθει η υπόθεση Μαντέλη, η υπόθεση Τσουκάτου, να ζητήσετε μια συγγνώμη;»

Ο ρόλος Καμμένου

Βεβαίως τη… βρόμικη δουλειά,  ανέλαβε ο μΠάνος Καμμένος. Αυτός ήταν που υπό τα χειροκροτήματα και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε άθλιες ατάκες όπως: «Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών και όχι εμείς οι ακροδεξιοί εταίροι!»

Αποφεύγοντας να απαντήσει γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας στις καταγγελίες Κοτζιά ότι η κυβέρνηση «τα παίρνει» από τον Σόρος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνέχισε τον ίδιο «βρόμικο» πόλεμο. «Συνεργαζόμαστε και με το ‘πατριωτικό ΠΑΣΟΚ’ που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό».

Το ερώτημα ποιος έχει σειρά στο επόμενο επεισόδιο της στοχοποίησης του Κινήματος Αλλαγής, η απάντηση είναι ότι θα χτυπάνε κατά βούληση με όποιον τρόπο μπορούν.