Ο ένας «κρατάει» τον άλλον...

Πρωτοφανής διγλωσσία από τους κυβερνητικούς εταίρους, Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, μετά το πράσινο φως που έδωσε η Βουλή των Σκοπίων στον Ζόραν Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, σε εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, σημειώνοντας πως «απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών». Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, «για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών».

Αντίθετα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε κόντρα “γραμμή”, αποδοκίμασε τη διαδικασία στη Σκοπιανή Βουλή υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία. «Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος στο Twitter.

Κραυγαλέα διαφοροποίηση

Λίγες μέρες μετά τη δραματική προειδοποίηση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί από κανέναν διγλωσσία και προσωπική στρατηγική, ο κυβερνητικός εταίρος του διαφοροποιείται με κραυγαλέο τρόπο, στην επίσημη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης.

Και πέραν τούτου, ο κ. Καμμένος, υιοθετώντας δημόσια…

διαβάστε περισσότερα στο economico.gr