"Κατακεραύνωσε" ο Βούτσης τον Καμμένο για το plan B στο Σκοπιανό: «Δεν κατάλαβα τι προτείνει - Δεν γνωρίζω πού κατατείνει»

Με ηχηρό τρόπο «άδειασε» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για το εναλλακτικό σχέδιο της Συμφωνίας των Πρεσπών στο δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε «έκπληξη» και «απορία» αναφερόμενος στις δηλώσεις ενώ τόνισε ότι η πρόσκληση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για στρατιωτικές βάσεις σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας, «δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί».

«Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Όσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο – καθ’ όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας – Πάνος Καμμένος», είπε εμφατικά ο Πρόεδρος της Βουλής.

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε την αντίθεσή του με τα λεγόμενα Καμμένου, τονίζοντας ότi: «Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας».

«Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος» συμπλήρωσε.

Eνώ πρόσθεσε ότι «Δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος τα όσα είπε. Αναμένω και στις δύο βάσεις των θεμάτων που έθεσε να δώσει ερμηνείες. Με βάση αυτό που έχω κατανοήσει, είναι λάθος σε κάθε κατεύθυνση».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε βέβαιος πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, καθώς και ότι δεν θα ευδοκιμήσει η πρόταση δυσπιστίας από πλευράς ΝΔ, παρά τα όσα περί του αντιθέτου, άφησε να διαφανούν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης.

«Δεν είναι δυνατόν καθημερινά να ασχολούμαστε, και ούτε πρέπει, με τις ενστάσεις και τις ρητορικές γύρω από τη συνεργασία των Πρεσπών. Πρέπει να συνεργαστούμε. Δεν θα υπάρξουν 151 ψήφοι για την πρόταση μομφής. Και δεν έχει σχέση με τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ πήρε 126 θετικές ψήφους. Ενδεχομένως να μπορεί να πάρει και λίγες περισσότερες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αποτελεί πρόβλημα η τριβή «περί διαγραμμάτων» την ώρα που υπάρχουν μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό της οικονομίας. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε καθημερινά με τις ιδιαίτερες πτυχές, απόψεις και ενστάσεις σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών» κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Νίκου Βούτση στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Γιώργο Μελιγγώνη:

Με πληροφορίες από το in.gr

Προτεινόμενα για εσάς