«Χτύπημα κάτω από την μέση» κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Plan b για το Σκοπιανό πρότεινε στους Αμερικανούς ο Καμμένος

Αφού εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική πλευρά έδειξε την «καλή της θέληση» στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε ένα χτύπημα κάτω από την ζώνη  κατέθεσε σε Αμερικανούς αξιωματούχους, δικό του εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό.Και αυτό την ώρα που στην κυβέρνηση διατείνονται ότι η συμφωνία θα προχωρήσει κανονικά,Την ίδια στιγμή  ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. κ. Θεόδωρος Τοσουνίδης δήλωνε στην ΕΡΤ ότι το κόμμα του θα συμπλεύσει ακόμα και με τη ΝΔ για να ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να μην περάσει ο όρος Μακεδονία

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε το δικό του plan b κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Συνέχεια στο φαινόμενο αλυτρωτισμού»

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στα Σκόπια, ενώ κατέθεσε και το εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στα Σκόπια, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

Ο Τοσουνίδης

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ για το τι θα κάνει το κόμμα του εάν και όταν φθάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να στηρίξουν πρόταση μομφής της Ν.Δ, υπό όρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τοσουνίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη μέρα», ανέφερε σχετικώς, πως οι ΑΝΕΛ έχουν πει ξεκάθαρα ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι πιθανό να συνταχθούν με τη Ν.Δ και να υπερψηφίσουν πρόταση μομφής της εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμευτεί ότι «δεν θα δώσει το όνομα Μακεδονία».