Θέλει να δει τον Πούτιν... Προετοιμασία επίσκεψης Τσίπρα στην Μόσχα υπό άκρα μυστικότητα

Προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να στηθούν εκ νέου «γέφυρες» μεταξύ Αθήνας και Μόσχας φαίνεται ότι καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από μία μακρά περίοδο ιδιαίτερα ψυχρού κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Αποκορύφωμα της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα είναι η υπό προγραμματισμό επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και οι συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο.

Το  τετ-α-τετ των δύο ανδρών προετοιμάζεται υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Με βάση πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» τις προηγούμενες ημέρες μετέβη στη Μόσχα απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος και είχε επαφές με κεντρικά πρόσωπα της ρωσικής διπλωματίας.

Η ημερομηνία

Μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της επίσκεψης του Τσίπρα, για την οποία τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ρωσική πλευρά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία ακόμη και για την προεργασία που γίνεται στο παρασκήνιο για ευνόητους λόγους.

Εξάλλου μέχρι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης υπάρχουν ορισμένα ακόμη στάδια, ενώ αναμένεται να προηγηθεί της ανακοίνωσης – από το Κρεμλίνο – η τηλεφωνική επικοινωνία του ρώσου προέδρου με τον έλληνα πρωθυπουργό

Πάντως με βάση τον σχεδιασμό που γίνεται, έχει εξεταστεί ως πιθανό χρονικό σημείο μετάβασης τη ελληνικής αποστολής στη Μόσχα το τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Νοεμβρίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ως Πρωθυπουργού – η πρώτη ήταν στις αρχές του Απριλίου του 2015, εν μέσω τότε των κρίσιμων συζητήσεων για το ελληνικό χρέος και τη δημοσιονομική κατάσταση.