Σπυράκη: Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ

“Η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ παρανόμως από την Ελλάδα και δεν έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ” δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers.

«Είναι το copy paste μιας ιστορίας που έχει δημοσιευθεί ήδη στον Τύπο από το Documento του κ. Βαξεβάνη» σημείωσε η κ. Σπυράκη κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Έθνους», σύμφωνα με το οποίο η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. σημείωσε ότι η εταιρεία ήταν «απολύτως νόμιμη» και ότι «δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο πίσω από αυτή τη δραστηριότητα». «Δεν είναι κάτι που η κ. Μητσοτάκη έκρυψε» είπε, διευκρινίζοντας: «Η κυρία Μητσοτάκη ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίου κεφαλαίου, ξένου αμοιβαίου κεφαλαίου, στο εξωτερικό, καθ’ όλα νόμιμη, και την έβαλε στο βιογραφικό της. Από το 2010 έως 2012 δραστηριοποιήθηκε αυτή η εταιρεία και μετά έκλεισε.

Η κυρία Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της από το 2006 έως το 2014. Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν υπάρχει καμία παρανομία».

Τέλος, η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό», προσθέτοντας πως υπάρχει ένα «κέντρο διανομής στο Μαξίμου που δίνει τα ρεπορτάζ copy paste».