Ξυλοκόπησαν τον 58χρονο-Ξέσπασε η μητέρα της Δώρας-"Θα τον σκοτώσω" φώναζε ο πατέρας (βίντεο)

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την ώρα της μεταφοράς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη. Εκεί ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης έτρεξε προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις φωνάζοντας «Πείτε μου ποιος είναι να τον σκοτώσω! Ποιός είναι! Μου σκότωσες το παιδί!»

Ο κ. Ζέμπερης στην θέα του δολοφόνου της κόρης του βγήκε εκτός εαυτού και την ώρα που τον μετέφεραν οι αστυνομικοί, φώναζε συνέχεια «αλήτη! αλήτη!»

Κατά του 58χρονου ξέσπασαν η μητέρα και ο αδελφός της Δώρας.

Και πολίτες ξέσπασαν εναντίον του κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια. Οι πολίτες επιχείρησαν να τον λιντσάρουν, φωνάζοντας: «Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε. Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς». Παρά τον κλοιό που είχαν στήσει γύρω του οι αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο εντοπισμός του δράστη

Η επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό του δολοφόνου δεν άφησε κανένα περιθώριο διαφυγής στον 58χρονο. Ο δολοφόνος έκανε πολλά λάθη. Το πιο βασικό ήταν ότι δεν απενεργοποίησε το κινητό που άρπαξε από την άτυχη κοπέλα. Το τελευταίο στίγμα του κλεμμένου κινητού της, από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια. Μετά από επίμονες έρευνες εντόπισαν το μαγαζί στην οποία ο 58χρονος έσπευσε να πουλήσει το κινητό της 32χρονης εφοριακού για μόλις 20 ευρώ.

Από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «απομόνωσαν» τη φωτογραφία του υπόπτου.

 

Ο συλληφθείς είχε στήσει καρτέρι στο Β’ Νεκροταφείο το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου για να ληστέψει όποιον βρισκόταν εκεί. Κρατούσε κι ένα μαχαίρι για να απειλήσει το θύμα του. Και στο δρόμο του βρέθηκε η Δώρα. Του αντιστάθηκε κι αυτός τη σκότωσε.

Όπως παραδέχθηκε στην ομολογία του: «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης: «To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο του εγκλήματος».

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ καρέ τη σύλληψη του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο.

Στο εν λόγω βίντεο ο άντρας περπατά σε γειτονιά της Ριζούπολης, μόλις 300 μέτρα από την οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού. Τη στιγμή εκείνη τον πλησιάζουν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον αιφνιδιάζουν, τον ρίχνουν στο έδαφος και τον ακινητοποιούν.

Ο 58χρονος τοξικομανής σκότωσε την άτυχη κοπέλα για μόλις 25 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του πατέρας, πούλησε το κινητό της για 20 ευρώ, ενώ η τσάντα της περιείχε μόνο 5 ευρώ.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει προσαχθεί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ, ομολόγησε τη δολοφονία της εφοριακού στο Β΄ Νεκροταφείο, μετά και από την ταυτοποίηση από το DNA αλλά και τα στοιχεία που είχε συλλέξει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί εδώ και μέρες υποστήριζαν πως το σενάριο της ληστείας ήταν ένα από τα πιθανότερα. Μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης προσπάθησε να το πουλήσει το κινητό του θύματος σε κλεπταποδόχους στη μαύρη αγορά της Αθήνας, αφού το τελευταίο του στίγμα εντοπίστηκε στην Ομόνοια.

Πώς εντοπίστηκε ο δολοφόνος

Ο 58χρονος είχε ένα μηχανάκι που είχε αφήσει κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ και εισήλθε στο Β’ Νεκροταφείο αναζητώντας κάποιο θύμα προκειμένου να το ληστέψει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πέτυχε την 32χρονη Δώρα.

Η κοπέλα προσπάθησε να αντισταθεί και πάνω στην πάλη την μαχαίρωσε και τις έκλεψε την τσάντα με το κινητό της. Από τις κάμερες η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει τον δράστη καθώς η εικόνα ήταν θολή αλλά έμεινε μόνο στην φιγούρα του. Όταν όμως ο δολοφόνος πήγε να δώσει το τηλέφωνο σε μαγαζί στην ομόνοια οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν πιθανότατα μόνο από την φιγούρα και όχι από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μέσω των καμερών.

Βρέθηκε το DNA του παντού

Ο 58χρονος δράστης που σκότωσε την κοπέλα είχε αφήσει DNA παντού, βρέθηκε πάνω στην κοπέλα, στους τάφους που ακούμπησε, στα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο χώρο και σε δυο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με το αίμα της άτυχης Δώρας. Βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Μετά το έγκλημα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 58χρονος πήδηξε από τη μάντρα του νεκροταφείου και πέταξε το μαχαίρι και την ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας.

Πέταξε και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε. Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πωλήσει το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του.
Το λάθος που έκανε και εντοπίστηκε

Το λάθος του δεν ήταν άλλο από το κινητό, καθώς ξέχασε να το απενεργοποιήσει.

Το κινητό έδωσε το στίγμα του λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στην Ομόνοια, με τους αστυνομικούς να είναι σίγουροι ότι εκεί προσπάθησε να το πουλήσει.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταστηματάρχη στον οποίο ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό. Αμέσως διασταυρώθηκαν τα στοιχεία, καθώς ο δράστης ήταν σεσημασμένος οι αστυνομικοί έφτασαν εύκολα στην ταυτοποίηση του και έτσι η έρευνα έγινε συγκεκριμένη.

Το πρωί σήμερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κινούνταν και πάλι γύρω στην Ομόνοια.

Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του  58χρονου για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Συγκεκριμένα για

1.ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

2.ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα

3.παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Ο δολοφόνος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί