Αλεξιάδης: Τι θα κάνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αν στελέχη τους είναι στα Paradise Papers;

Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά μίλησε ο Τρύφων Αλεξιάδης για τα «Paradise Papers» τα 13,5 εκατομμύρια έγγραφα με τους φοροφυγάδες που αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια τα οποία είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα και τις πολυεθνικές οι οποίες βρίσκονται πίσω από αυτά.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποκαλυφθούν πολύ γρήγορα ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα εμπλέκονται σε αυτή την καινούργια λίστα φοροφυγάδων. Και θα πρέπει, τόνισε, κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σήμερα κιόλας με ειλικρίνεια να πουν το πως θα αντιμετωπίσουν πολιτικά στελέχη τους αν τα ίδια ή συγγενικά τους πρόσωπα αποκαλυφθεί ότι είναι σε αυτές τις λίστες. Γιατί στο παρελθόν, όπως σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, σε αντίστοιχες αποκαλύψεις έγινε προσπάθεια υπεράσπισης τους κάλυψης τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι η χώρα μας και η ελληνική δημόσια διοίκηση έχει εμπειρία πλέον σε αυτούς τους ελέγχους και εκπαιδευμένο προσωπικό για τη διαχείριση αυτών των πληροφορίων. Και στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής.