Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας έλεγε "Χεσ' τον Ευκλείδη"

Νέο χτύπημα στην κυβέρνηση απ’τον πρώην υπουργό της Γιάνη Βαρουφάκη. Από τα κείμενα του βιβλίου του “Adullts in the room» που βγήκαν τώρα στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είπε για τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Sod him» – «Χέσ’ τον, άστον να βολοδέρνει στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.”

Αυτή, σύμφωνα με το βιβλίο, ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα στον κ Βαρουφάκη όταν τον ρώτησε γιατί δεν είχε συμπεριλάβει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο πρώτο κοινοβουλευτικό σχήμα, γεγονός που είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον σημερινό υπουργό Οικονομικών.

 

 

Ακόμη και σύμφωνα πάντα με το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως αποκάλυψε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,  όταν διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό για την υπουργοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αυτός του απάντησε:

«Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο. Για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απ’ έξω. Αν του πάρω το υπουργείο τώρα, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου, Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα».

 

 

Στο βιβλίο του κ. Βαρουφάκη αναφέρεται ακόμη ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, την περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητούσε τρόπους εναλλακτικής χρηματοδότησης, είχε πει  «Εγώ μπορώ να σου φέρω δισεκατομμύρια από την άλλη πλευρά του ατλαντικού και να κλείσω συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, που θα κάνουν ανώδυνη στην έξοδο από το ευρώ.” 

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας αναφέρει σχετικά, ότι το έλεγξε μετά από προτροπή του πρωθυπουργού και τελικά: “Όπως είχα μαντέψει, το σωσίβιο των δολαρίων απλώς δεν υπήρχε».