Ν. Τόσκας: Δεν έπρεπε να γίνει ρίψη δακρυγόνων

Δεν έπρεπε να γίνει ρίψη δακρυγόνων στους συνταξιούχους, σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Τόσκας τόνισε ότι «δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν».

Παράλληλα ο κ. Τόσκα, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή των συνταξιούχων τονίζοντας ότι «ζήτησαν να δουν τον Πρωθυπουργό, τους επετράπη να δουν κάποιο υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο Πρωθυπουργός, δεν ήθελαν, κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά το δίκιο και εγώ συνταξιούχος είμαι, μη νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων. Καταλαβαίνετε, η οργή αυτών των ανθρώπων δίκαιη εν πολλοίς, περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις και υπερβαίνονται τα όρια από οποιαδήποτε πλευρά».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος ανέφερε ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη υποβάλλει και την παραίτησή του, ο κ. Τόσκας πέρασε στην αντεπίθεση επισημαίνοντας ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπεσαν γύρω στις 4.000 δακρυγόνα και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά έχουν ριφθεί γύρω στα 400.

«Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας και υπογράμμισε πως η απαγόρευση χρήσης των δακρυγόνων ισχύει από σήμερα. Καταλήγοντας ο κ. Τόσκας παρατήρησε ότι «από το χθεσινό λάθος, βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε».