Αποστάσεις Παππά από τις καταγγελίες Καμμένου για Καλογρίτσα

Μέτωπο με τον Yπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ανοίγει ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, που κρατά σαφέστατες αποστάσεις από τις καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

“Καλώ οποιονδήποτε να μου δείξει πως και εάν η πολιτική ηγεσία μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη πέρα από κάθε προηγούμενου”, υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα “Παραπολιτικά fm”, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την περιβόητη πλέον ανάρτηση του κυβερνητικού εταίρου της Κουμουνδούρου “με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι”.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παππάς κινήθηκε στο γνωστό τέμπο των επιθέσεών του κατά της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να υπερασπιστεί, εκ νέου, την κυβερνητική οπτική για τις τηλεοπτικές άδειες και τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό. “Είναι σαφές ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός. Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές είναι ικανή και την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία”, ανέφερε, την ώρα που οι φωνές από εκπροσώπους των εταιρειών για κενά στην όλη διαδικασία δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά όσον αφορά στο διαγωνισμό της 30ης Αυγούστου.

“Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα. Στο επίπεδο της δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη. Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣΤΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση την ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνηση μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά”, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.