"Πόλεμος" στο Twitter - Σπόντες Βαρουφάκη για τον Τσίπρα και τη δραχμή

Με ένα “τιτίβισμά” του ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει αναφορές για τη μετάβαση από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα με αφορμή μια δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Αν οι…δανειστές μας, προετοίμαζαν σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας;” Α. Τσίπρας.

Το tweet  περιλαμβάνει και δημοσίευμα που απέδιδε στον Πρωθυπουργό τη δήλωση ότι «φυσικά και είχε δώσει εντολή για Plan B.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας με τέσσερις αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό, χαρακτηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας, προκειμένου να επιστρέψει».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συμπληρώνει: «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

Στη “μάχη” όμως μπήκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με τη λέξη “αστείος” αναδημοσίευσε το πρώτο Tweet του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που είχε κάνει και με ανάλογη δημοσίευση του πρώην Υπουργού Οικονομικών η οποία ανέφερε: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».