Έρχεται ο νόμος - "οδοστρωτήρας" για τα αυθαίρετα - Ποια κατεδαφίζονται

Έναν νόμο – “βόμβα” ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με τον οποίο θα κρίνονται ως παράνομα όσα αυθαίρετα κατασκευάστηκαν μετά από τον Ιούλιο του 2011.

Όπως προέκυψε από τις εφόδους που έκαναν επιθεωρητές περιβάλλοντος λίγους μήνες μετά από την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τις νομιμοποιήσεις, αυθαίρετα κτίσματα έχουν “ξεφυτρώσει” στα πιο απίθανα σημεία κοσμοπολίτικων νησιών. Αυτά θα χαρακτηριστούν ως αυθαίρετα και κατεδαφιστέα μια και ο νέος νόμος του Υπουργείου εμμένει στην “κόκκινη γραμμή” της 28ης Ιουλίου του 2011.

Πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν ότι έρχονται και αλλαγές στις μισθώσεις, στις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος από μηχανικούς.

Επίσης οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταρτίζουν ένα πολυνομοσχέδιο που θα καλύπτει τα πάντα με κύρια βάση την πρόληψη ενώ θα τεθεί σε εφαρμογή και η ταυτότητα των κτιρίων.

Όσο για τον έλεγχο από μηχανικούς, που τώρα είναι υποχρεωτικός στις αγοραπωλησίες και τις γονικές παροχές, τώρα εξετάζεται να επεκταθεί στις μισθώσεις, τις κληρονομιές και τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων.