Θα εκπλαγώ εάν δοθεί πραγματική λύση για το χρέος ανέφερε ο κ. Χρυσόγονος

Για τα μέτρα που ψηφίστηκαν χθες το βράδυ στη Βουλή αλλά και για τον αν θα πάρει κάποιο αντάλλαγμα η κυβέρνηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος σημειώνοντας  χαρακτηριστικά πως «θα εκπλαγώ ευχάριστα, εάν τυχόν πάρουμε τώρα μια πραγματική λύση για το πρόβλημα της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση» ενώ συμπλήρωσε πως «δεν ευελπιστώ ότι αυτή η ρύθμιση θα είναι οριστική ή ότι θα βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων».

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο κ. Χρυσόγονος μίλησε και για το αν έγινε διάλογος για τα μέτρα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με νόημα πως εκείνος δε συμμετείχε σε τέτοιου είδους διάλογο και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρω εάν έγινε την τελευταία εβδομάδα, εγώ δεν είχα καν το νομοσχέδιο σε γραπτή μορφή, ούτε ρωτήθηκα για κάποιο σχετικό ζήτημα συνταγματικότητας ή οτιδήποτε άλλο. Το κατέβασα από το διαδίκτυο χτες το απόγευμα, χωρίς φυσικά να μπορέσω να διαβάσω τόσες σελίδες»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του «κόφτη» ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι «το άρθρο 78 του Συντάγματος απαγορεύει νομοθετική εξουσιοδότηση μεταξύ άλλων και σε ζητήματα επιβολής φόρων και ειδικότερα καθορισμού του φορολογικού συντελεστή. Τώρα, κατά πόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο περιβόητος κόφτης δαπανών συνιστά επιβολή ουσιαστικά φόρου και να εξομοιωθεί με κάτι τέτοιο, είναι κάτι που θέλει μελέτη. Δεν μπορώ να πω κάτι επιστημονικά σοβαρό, χωρίς να έχω μελετήσει».