"Η συμφωνία είναι οδυνηρή"

Για οδυνηρή συμφωνία η οποία όμως είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία με τους δανειστές έκανε λόγο ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι “η συμφωνία είναι οδυνηρή δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά πιο οδυνηρό θα ήταν το να μην καταλήξουμε σε συμφωνία” και πρόσθεσε ότι “είναι βέβαιο ότι ο χρόνος δεν δουλεύει προς όφελος της ελληνικής πλευράς. Πρέπει να αρθεί η αβεβαιότητα για να μπορέσει η οικονομία να επανεκκινήσει”.

Παράλληλα εκτίμησε ότι “για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε σε ένα βάθος χρόνος, θα πρέπει να καταφέρουμε να περιορίσουμε την έκταση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής” και υπογράμμισε ότι “αναγκαζόμαστε κάτω από τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών να αυξάνουμε διαρκώς τους φορολογικούς και τους ασφαλιστικούς συντελεστές, με αποτέλεσμα αυτοί να κινδυνεύουν να φτάσουν σε όρια τα οποία είναι αντιπαραγωγικά και παράλογα”.

Καταλήγοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερα, καλύτερα, γρηγορότερα, αποφασιστικότερα ο κρατικός μηχανισμός, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη δημόσια διοίκηση και να αποκατασταθεί σταδιακά και μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογουμένων ή ασφαλισμένων και του κράτους, η οποία σήμερα έχει διαταραχθεί”.