Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. επενδύει στον φόβο για να ψαρέψει ακροδεξιό ακροατήριο

Σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς της πως προσπαθεί να συνδέσει το προσφυγικό με την τρομοκρατία με στόχο να συσπειρώσει την ακραία δεξιά πτέρυγά της. Κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο ισχυρισμός που συνδέει ευθέως την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία είναι μια γνωστή αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδοξων και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν έχει υπονοήσει πως υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα, αλλά η Ν.Δ. υιοθετεί με ανευθυνότητα αυτήν την αφήγηση λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που αναμένεται εκτίναξη του τουρισμού και παρατήρησε ότι «σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που συνδιεκδικείτε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκοπός σας είναι να επενδύσετε στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας, να συσπειρώσετε και την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος την ώρα που υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις».

Απευθυνόμενος στα έδρανα όπου κάθονταν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση ενώ αναρωτήθηκε αν σε περίπτωση τα στοιχεία της Eurostat αύριο αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. άφησε άδεια ταμεία, «αν τότε θα ζητήσει η Ν.Δ. συγγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους».