Μαξίμου: Η κωλυσιεργία στη διαπραγμάτευση είναι όντως ανοησία

Σαφείς αιχμές κατά της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ περιείχε η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στα περί ανοησίας. Μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή, σημειώνει με νόημα ότι “η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε”.

Η κυβερνητική σύσκεψη συγκλήθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών και μετά την αιχμηρή επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα “χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου”.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας, με αφορμή τη διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσου, διαβεβαιώνει “ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks”.