Πόλεμος στην κυβέρνηση για την γκάφα Μουζάλα- Παραίτηση ζητά ο Καμμένος

Έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό και τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Παρά την απολογία του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η αντιπολίτευση, αλλά και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητούν την παραίτησή του.

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μουζάλας.

tweet καμμενος

Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη, ζητώ την παραίτηση

Αμετακίνητος στη θέση του να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο “Μακεδονία”, παραμένει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega ,o πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε πως ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί και πρόσθεσε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν γκάφες και όταν γίνονται πληρώνονται. “Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πηγαίνει στη Σύνοδο και να έχουμε τέτοιες δηλώσεις που είναι επιζήμιες” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής έχει μιλήσει λανθασμένα στο παρελθόν και για 150.000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Ελλάδα και για ενσωμάτωσή τους στον πληθυσμό της χώρας.

Όπως αποκάλυψε μίλησε χθες με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο, και επιφυλάχθηκε ώστε να ενημερωθεί και να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα τόνισε ότι όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση κάλυψης του κ. Μουζάλα από το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός δεν είχε γνώση του θέματος. Ο Π. Καμμένος εξήγησε πως επικοινώνησε και με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία δήλωσε ότι δεν τον καλύπτει η ανακοίνωση αυτή και συμφώνησαν να περιμένουν την επόμενη κίνηση του κ. Μουζάλα προτού υπάρξει νέα επικοινωνία.

Αυξάνοντας έμμεσα την πίεση προς την κυβερνητική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος σημείωσε πως έχει συγκαλέσει για αύριο το πρωί την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και έφερε ως παράδειγμα τις παραιτήσεις που έχουν υποβάλει κατά διαστήματα στελέχη του κόμματός του, όπως ο Π. Σγουρίδης και ο Δ. Καμμένος και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα.

ΝΔ: Ο κ.Μουζάλας θα πρέπει να σκεφτεί την παραίτησή του

Για ατόπημα το οποίο δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες κάνει λόγο η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μουζάλας ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων και καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι «ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση».

Άδωνις: Αν δεν παραιτηθεί να είναι σαν η κυβέρνηση να αποδέχεται τον όρο

«Δεν αρκεί μία συγγνώμη. Είναι η πρώτη φορά που ένας Υπουργός αμφισβητεί τους εθνικούς όρους. Πρέπει να παραιτηθεί γιατί αν δεν παραιτηθεί θα είναι σαν η κυβέρνηση να παραδέχεται τον όρο» δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αξιολόγησε επίσης ως «σωστή» την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζοντας παράλληλα με νόημα, «ελπίζω μόνο να μην υποχωρήσει».

ΠΑΣΟΚ: Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για το ατόπημα Μουζάλα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ανακοίνωση του για το επίμαχο ζήτημα τονίζει: «Ο αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ “Μακεδονία”. Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας. Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».

Μαξίμου: Υπερβολή να δημιουργείται θέμα

Κύκλοι από το Μαξίμου σχολιάζοντας το θέμα παρείχαν πλήρη κάλυψη στον κ. Μουζάλα υποστηρίζοντας ότι «το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».