Η κυβέρνηση επιδιώκει γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς

Έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς επιδιώκει η κυβέρνηση όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή.  Η κ. Γεροβασίλη κατά την διάρκεια της ενημέρωση των δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου και τις οποίες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για την αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες.

Την προσεχή Πέμπτη, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ που θα έχει ως αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων η κ. Γεροβασίλη διεμήνυσε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα συνολικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία το καλοκαίρι είναι πολύ καλύτερα σήμερα.

Καταλήγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο.