Κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων σε βουλευτές

Ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Με ερώτηση του στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο υποστηρίζει ότι το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός.

Θυμίζει ότι από το 2010 έχουν μειωθεί οι βουλευτικές συντάξεις σε ποσοστό 51,11%, ωστόσο, για τον ίδιο μείζον ζήτημα παραμένει το δικαίωμα παλαιότερων βουλευτών και τοπικών αρχόντων να λαμβάνουν δυο και τρεις συντάξεις.

«Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους να επιλέξουν να λαμβάνουν μία σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους», αναφέρει και προσθέτει πως το δημόσιο αίσθημα προκαλείται έντονα αφού η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επιφέρει δύσκολες ρυθμίσεις που κινούνται σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος.