«Μην καμώνονται τους διαφωνούντες»

«Τη συμφωνία την έχουν ψηφίσει το καλοκαίρι στη Βουλή, καλό είναι να μην καμώνονται τους διαφωνούντες» σημειώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» απαντώντας σε ερώτηση για τις «αντοχές» της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «οι αντοχές δοκιμάζονται». «Δεν μας είναι ευχάριστες οι εξελίξεις, αλλά η έντιμη στάση – καθώς όλοι και όλες γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου – είναι να παραδίδουν την έδρα τους. Δεν συντρέχουν λόγοι κυβερνητικής συνεργασίας με τα κόμματα στα οποία αναφέρεστε. Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα που αποκαλούνται προοδευτικά θα πρέπει να αποφασίσουν αν βρίσκονται στην ουρά της ΝΔ και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη ή εάν θα συμβάλλουν ώστε να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Τη συμφωνία την έχουν ψηφίσει το καλοκαίρι στη Βουλή, καλό είναι να μην καμώνονται τους διαφωνούντες”.

Για το φράχτη στον Εβρο ο κ. Ρήγας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στα τείχη και τους φράχτες» αλλά «γνωρίζουμε όλοι και τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις συνθήκες που δημιουργούν οι προσφυγικές ροές» και «το να μην υπάρχει ο φράχτης στον Έβρο, αλλά να υπάρχει φράχτης λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στα σύνορα με τη Βουλγαρία ή τα Σκόπια ή στην Σλοβενία και την Αυστρία, δεν δίνει καμία ουσιαστική απάντηση στο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις».

Για τις καταγγελίες Πανούση είπε ότι «εγινε η προσπάθεια σύνδεσης του κόμματός μας με την τρομοκρατία. Κάτι που ο ίδιος ο κ. Πανούσης αναίρεσε. Άρα, ήταν σωστή η ακαριαία αντίδρασή μας στο θέμα. Από εκεί και πέρα είδαμε την εκμετάλλευση του θέματος στη δημόσια σφαίρα, οπότε όποιος επιχειρεί παιχνίδια εντυπωσιασμού να ξέρει ότι τέτοιες κατηγορίες τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον αγγίζουν”.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη κατοικία, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώσε πως «ούτε τα σπίτια των λαϊκών στρωμάτων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων θα βγουν στο σφυρί, ούτε της μεσαίας τάξης».