Αντιτρομοκρατικός «άξονας» και «συνεννόηση» με το Ισραήλ

«Από αυτό το βήμα πριν από έναν περίπου χρόνο είχα μιλήσει για τον κίνδυνο που έρχεται από τη μεριά της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και την οργάνωση του ISIS. Τότε κάποιοι έβγαλαν πρωτοσέλιδα ότι απειλούμε την Ευρώπη, ότι αν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα θα στείλουμε δήθεν εμείς τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

«Βεβαίως, δεν στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη. Αντίθετα, δημιουργήθηκε μία πολιτική σχέση με το προσφυγικό, όπου πέρασαν, με τις διαδικασίες που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, το 80% των μεταναστών που ήρθαν στην Ελλάδα πιστοποιημένοι προς την Ευρώπη. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τα ακραία στοιχεία όχι μόνο να βρεθούν στην Ευρώπη, αλλά να δημιουργήσουν και θύματα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας άξονας «ο οποίος θα ξεκινά από τα Βαλκάνια, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, θα προχωρά στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα εκτείνεται σε εκείνες τις χώρες της Μέσης Ανατολής οι οποίες αποτελούν χώρες σταθερότητας, όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα και άλλες».

«Σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με το Ισραήλ και κρατώντας τη χώρα μέσα στην Ατλαντική Συμμαχία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απαλειφθεί άμεσα αυτός ο τεράστιος κίνδυνος της ισλαμοτρομοκρατίας, του ισλαμοφασισμού, που ζήσαμε τις προηγούμενες ώρες στο Παρίσι».

Για την πολιτική και οικονομική κατάσταση ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «εμείς θα στηρίξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και θα δώσουμε μάχη για να υπάρξουν επενδύσεις. Θα υλοποιήσουμε τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε στον ελληνικό λαό και θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι οι μέρες οι οποίες έρχονται μετά από τα τελευταία δύσκολα μέτρα, και με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε τη βοήθεια για τις τράπεζες, θα είναι πολύ διαφορετικές από τις μέρες που ζήσαμε μέχρι χθες».

Παραδέχθηκε ότι «δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε όλα, είναι αλήθεια ότι είναι πολύ βαρύ πλήγμα η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Είναι πολύ βαρύ πλήγμα η βαριά φορολογία, η άδικη φορολογία, στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού».

«Όμως, αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε μέτρα τέτοια που θα οδηγήσουν σε μία δόση που έχει σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες πληρωμής των χρεών στους δανειστές. Αυτή τη στιγμή απελευθερώνεται ένα τεράστιο αναπτυξιακό πακέτο, που θα βοηθήσει να βγούμε από τη κρίση, να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Να περάσουμε πλέον στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Να περάσουμε πλέον στην ανάπτυξη. Να περάσουμε πλέον στην ισχυροποίηση της Ελλάδας».