«Να μην υποκύψουμε στην ξενοφοβία»

Αν η Ευρώπη υποκύψει στο φόβο και την ξενοφοβία, οι τρομοκράτες θα έχουν πετύχει το στόχο τους σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι δεν πρέπει να αλλάξουν την ανθρώπινη πολιτική της Ευρώπης απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, δήλωσε ο υπουργός. Η Ευρώπη της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διαφωτισμού δεν πρέπει να μετατραπεί σε Ευρώπη «του μεσαίωνα» και σε ήπειρο «φυλακή», είπε ο κ. Μουζάλας.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος νωρίτερα τόνισε πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν σημαίνουν πως η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει την προσφυγική πολιτική της.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «εγκληματικό» να εξισώνονται οι πρόσφυγες και οι εκτοπισμένοι άνθρωποι με τους τρομοκράτες που έσφαξαν 129 ανθρώπους στην Πόλη του Φωτός και τους εξτρεμιστές που έχουν προκαλέσει την μαζική έξοδο αμάχων από τις πατρίδες τους.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως δυστυχώς υπάρχουν αρκετές φωνές που κάνουν λόγο για αλλαγή της ταυτότητας της Ευρώπης, όμως δεν είναι η πλειοψηφία.

Πηγή: skai.gr