Η Δούρου δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία για απορρίμματα

Δεν κατάφερε να κατοχυρώσει με ασφάλεια την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Στις χθεσινές εκλογές σε ΠΕΔΑ και Περιφερειακό Συμβούλιο για τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο διοικητικό συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, ωστόσο αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον αναγκαίο αριθμό συμβούλων μέσω συνεργασιών. Η περιφερειάρχης έχει εξαγγείλει την αλλαγή του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου.

της Τάνιας Γεωργιοπούλου

Συνολικά τα μέλη του Συνδέσμου είναι 60 συν τον εκάστοτε περιφερειάρχη (εν προκειμένω την κ. Δούρου). Από αυτά τα 24 εκλέγονται από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα 36 από την ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής). Η «Δύναμη Ζωής», παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, κατάφερε χθες να εκλέξει 16 μέλη (σύνολο 17 με την κ. Δούρου) και στην ΠΕΔΑ 7, εξασφαλίζοντας συνολικά 24 μέλη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστηρίξουν και τα μέλη της ΠΕΔΑ που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Γιώργου Ιωακειμίδη, δημάρχου Νίκαιας- Ρέντη, αλλά και κάποιοι από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως μπορεί να έχει 4 ή και 5 μέλη στην επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, του οργάνου που θα εισηγηθεί την αλλαγή ή και κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού.

Στις χθεσινές εκλογές του Περιφερειακού Συμβουλίου, αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν τέσσερις ώρες προκειμένου οι παρατάξεις να συμφωνήσουν για τον τρόπο διεξαγωγής τους όσον αφορά τα μέλη του Συνδέσμου, καθώς η διαδικασία δεν περιγράφεται λεπτομερώς από τη νομοθεσία.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/791893/article/epikairothta/ellada/h-doyroy-den-e3asfalise-thn-pleioyhfia-gia-aporrimmata