Σακελλαρίδης: «Βασικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία»

«Η Κυβέρνηση αυτή έχει εντολή να κυβερνήσει μια τετραετία», επανέλαβε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας παράλληλα ότι «μοναδικό πλάνο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι σενάρια περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογές, ενώ ερωτηθείς για το αν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Σακελλαρίδης το διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες με τους “θεσμούς”, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια πρόταση που κάλυπτε για τα έτη 2015-2016 το δημοσιονομικό κενό ενώ ειδικά για το 2016 η πρόταση προέβλεπε μέτρα που καλύπτουν το 1,9% του ΑΕΠ, και 0,6% από διοικητικά μέτρα.

«Deadline είναι να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, αυτό είναι το πραγματικό όριο και το πολιτικό όριο. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα δεν κάνουμε εκβιασμούς δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Αυτό που θα πρυτανεύσει δεν θα είναι οι φωνές που θέλουν να επιβάλλουν μια σκληρή πειθαρχία στην Ευρώπη σε μια λογική απέναντι στις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν επιδεικνύει λογική και αποφασιστικότητα να έρθει σε μια συμφωνία. Οι πόρτες του Μαξίμου και το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού είναι ανοιχτά όποιος αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης ζητήσει ενημέρωση, πληροφόρηση ή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ο ίδιος θα ανταποκριθεί θετικά» τόνισε με νόημα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης, έκανε γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στη νέα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την οποία και κάλεσε προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων. «Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξει αυτή η συνάντηση», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Καμία πλευρά δεν έχει συμφέρον να μην υπάρξει συμφωνία», επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ σε περίπτωση μη συμφωνίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει συμφωνία και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη δόση του ΔΝΤ στο τέλος του μήνα».