Δημοσκόπηση: Χρεοκοπία μεν... ευρώ δε

Φόβος για χρεοκοπία και “ναι” στο ευρώ είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Marc για την εκπομπή «Ιντριγκα» της ‘Ελλης Στάη στον Alpha.

Οκτώ στους 10 ερωτηθέντες τονίζουν ότι πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους εταίρους ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, εκτιμώντας ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός της ΕΕ.

Σύμφωνα με το thetoc, ταυτόχρονα, η πλειονότητα και συγκεκριμένα ποσοστό 54, 8% εκφράζει φόβο για κίνδυνο χρεοκοπίας το επόμενο διάστημα, ενώ το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στο σχέδιο που έχουν προτείνει.

Πάντως στην περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών, με το 44,2% να προκρίνει κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 14, 7 μονάδων έναντι της ΝΔ, ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.

δημο6

δημ7

δημ5

δημ4

δημ3

δημ2