Ποιο είναι το επόμενο βήμα για να ωριμάσει μία νεοφυής επιχείρηση;

Την Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης διοργανώνει την Τρίτη 31 Μαρτίου ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, ανοίγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από μια ολοκληρωμένη Ημερίδα το κεφάλαιο του “Scale up”.

Καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων θα αναλύσουν τα επόμενα βήματα που ωριμάζουν το ξεκίνημα μιας νεοφυούς εταιρείας, θα περιγράψουν το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, ενώ θα αναφερθούν και στους τρόπους χρηματοδότησης μιας επενδυτικής ιδέας.

Την Ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος,όσο και ο εκδότης των εφημερίδων Realnews και ΑΓΟΡΑ και πρόεδρος του Real FM, Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος θα είναι και ο συντονιστής της 1ης Ενότητας της Ημερίδας.

Μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών θα μιλήσουν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος (C.E.O. Chipita), Παύλος Ευμορφίδης (Ιδρυτής Coco-Mat), Κώστας Γεράρδος (Πλαίσιο C.E.O.), Κωνσταντίνος Μποτόπουλος (Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Gwen Nguyen (Κοινωνική Επιχειρηματίας και Διευθύντρια Indiegogo), Nava Swersky Sofer (Πρόεδρος International Commercialisation Alliance, Ιδρύτρια NanoIsrael).

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές και η Αναπληρώτρια Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.Αμέσως μετά το τέλος των ομιλιών, θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, μέσα από τα οποία  σημαντικοί επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων θα μπορέσουν να μεταδώσουν με πολύ πρακτικό τρόπο την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία τους σε συγκεκριμένες θεματικές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ11:00-13:25Eνότητα I: «Εμπνέοντας την Επιχειρηματικότητα»
Συντονιστής: Νίκος Χατζηνικολάου, εκδότης Realnews, ΑΓΟΡΑ και Πρόεδρος Real FM13:45-16:00Eνότητα II: «Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα»
Συντονίστρια: Κάτια Μακρή, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Real FM, πολιτική συντάκτρια Realnews16:30-18:00

Eνότητα III: «Μιλώντας για την Επιχειρηματικότητα»
Συντονιστής: Απόστολος Μαγγηριάδης, δημοσιογράφος στο MEGA και το fortunegreece.com18:00-21:00 Βιωματικά εργαστήρια

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας και των εργαστηρίων.

Η είσοδος στην Ημερίδα και τα βιωματικά εργαστήρια είναι δωρεάν, με δελτία εισόδου.

Δήλωση συμμετοχής στα βιωματικά εργαστήρια:
Τηλέφωνο: 210 3713015 (Δυνατότητα ομαδικής κράτησης σε τμήματα εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Όριο συμμετοχής: 25 άτομα ανά εργαστήριο)

Πληροφορίες για το κοινό: 210 3713011
Γραφείο Τύπου: 210 3713019

www.aoen.gr | www.onassis-scholars.gr | www.onassis.gr