Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Έως αύριο Δευτέρα οι αιτήσεις - Τα κριτήρια για τους δικαιούχους, ποιοι μένουν εκτός

Αύριο Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα το επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, μετά την παράταση που δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ύψος της ενίσχυσης για το ρεύμα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024 και εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων. Δηλαδή, το επίδομα θέρμανσης στον ηλεκτρισμό δεν καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται σε όσους ζεσταίνονται με άλλες μορφές ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

  • Οικογενειακό εισόδημα για τους άγαμους 16.000 ευρώ, τους έγγαμους 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ
  • Αξία ακίνητης περιουσίας έως 200.000 ευρώ για τους άγαμους και έως 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet.