Γεωργιάδης για αυξήσεις στην ενέργεια: Τα μέτρα θα συνεχιστούν για όσο διαρκέσει το φαινόμενο

Παράταση των μέτρων αν το φαινόμενο της αύξησης των τιμών στην ενέργεια συνεχιστεί, προανήγγειλε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η πραγματική επίπτωση των μεγάλων αυξήσεων στην ενέργεια δε θα έρθει ακόμα. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί, θα συνεχιστούν τα μέτρα και μετά το τέλος του χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ΣΚΑΪ.

«Δε θα αφήσουμε τον κόσμο που είναι αδύναμος να παγώσει, η κυβέρνηση είναι από πάνω» διαβεβαίωσε. «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν γενικευμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας» διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, ο υπουργός επικαλέστηκε τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη με 2,1%. «Η Ισπανία είναι 4,1% και εμείς 2,1% και ο Τσίπρας μας έλεγε να ακολουθήσουμε το ισπανικό παράδειγμα. Η Ελλάδα είναι σταθερά στις χώρες με το χαμηλότερο πληθωρισμό στην Εύρη είμαστε η 3η με διαφορά 0,1 από τη δεύτερη», επεσήμανε.

«Σε άλλες χώρες όχι μόνο στο ΗΒ, υπάρχουν και ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ, εμείς δεν έχουμε καμία έλλειψη στην εφοδιαστική αλυσίδα», τόνισε, προσθέτοντας:

«H επιβάρυνση στο ρεύμα θα είναι 1 με 2 ευρώ το μήνα. Στο επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι θα διαπιστώσουν αύξηση του ποσού κατά 20%». Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε παράλληλα ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο σε όλους τους Έλληνες