Ελληνικό: Ξεκινούν την Παρασκευή οι εργασίες - Θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 08.30 π.μ., παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην τελετή, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης. Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης

Η πρώτη φάση του έργου, η οποία και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια), αφορά στον καθαρισμό του χώρου και στις κατεδαφίσεις. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και ουρανοξύστες με γραφεία, όπως είχε ανακοινώσει ο Α. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ1.

Θα κατεδαφιστούν 900 κτίρια

«Είναι πάρα πολλά τα κτίρια που θα κατεδαφιστούν για να ξεκινήσει το έργο. Συνολικά είναι σχεδόν 900 κτίρια» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο υπουργός. «Θα έχουμε καθημερινά μία επαφή με την εξέλιξη του έργου», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας πως «δεν σταματάει η δική μας προσπάθεια επειδή μπήκαν οι μπουλντόζες. Θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας καθ’ όλη αυτή την τριετία για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του έργου και να λύνουμε προβλήματα. Διότι ο σκοπός δεν είναι μόνο να μπουν οι μπουλντόζες, σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο και να γίνει η επένδυση».

75.000 νέες θέσεις εργασίας

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 75.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του και να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 2,4% μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του. Εντός της πρώτης πενταετίας θα πραγματοποιηθούν συνολικά επενδύσεις 2 δισ. ευρώ.