Δανειολήπτες: Για ακόμη τρεις μήνες το πάγωμα της πληρωμής των δόσεων - Το «sos» που πρέπει να προσέξουμε

Για επιπλέον τρεις μήνες, δηλαδή έως τις 30.9.2020, επεκτείνεται το «πάγωμα» της καταβολής δόσεων ενήμερων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Πιο αναλυτικά, σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Εθνικής Τράπεζας, και η Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση, βάσει της οποίας επεκτείνεται δυνατότητα αναστολής καταβολής των δόσεων . «Οι πελάτες που επιθυμούν να αναστείλουν την καταβολή των μηνιαίων οφειλών τους μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους, πολύ εύκολα και γρήγορα, μέσω του www.alpha.gr, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Οσοι, δε, έχουν ήδη ενταχθεί στο υφιστάμενο πρόγραμμα τρίμηνης αναστολής και επιθυμούν επιπλέον παράταση, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα από 1 έως 30 Ιουνίου».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αντίστοιχη περίοδο χάριτος προτίθενται να δώσουν τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία δέχεται τα αιτήματα για αναστολή και μέσω winbank (η e-διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020, με δυνατότητα παράτασης, ανάλογα με τις εκάστοτε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τους δικαιούχους των μέτρων στήριξης) όσο και η Eurobank, με την τελευταία να μεταθέτει τις όποιες ανακοινώσεις μετά την παρέλευση του τριμήνου, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με την κυβέρνηση.

Έντοκη περίοδος

Αυτό, πάντως, που οφείλουν να γνωρίζουν οι δανειολήπτες είναι πως η περίοδος αναστολής είναι έντοκη, γεγονός που σημαίνει ότι οι τόκοι που αναλογούν σε αυτή θα προστεθούν στο ανεξόφλητο κεφάλαιο της οφειλής στο τέλος της περιόδου αναστολής.

Παράλληλα, η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου παραμένει αμετάβλητη. Επομένως, οι δανειολήπτες θα παρατηρήσουν αύξηση στο καταβλητέο ποσό για τις δόσεις που θα καταβάλλουν μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής και μέχρι την εξόφληση του δανείου.