Μπόλικο -ανύπαρκτο- χρήμα θα μοίραζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρασμα στην δραχμή - Όλο το σχέδιο

Η έκδοση 15 δις ηλεκτρονικών ευρωδραχμών, ήταν το επόμενο βήμα του σχεδίου για «παράλληλο τραπεζικό σύστημα», το «χακάρισμα των ΑΦΜ», τη «ρώσικη δραχμή» και για τις IOU «επιταγές» από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το in.gr επρόκειτοπ για ένα εγχείρημα νέου «νομίσματος» που προωθούσε η βελγική εταιρεία «Τipik Communication Agency»μαζί με την πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών «Payservices».

Σε κείμενο που έστειλαν οι προαναφερόμενες ξένες εταιρείες στους έλληνες κρατικούς παράγοντες «μετά την συμφωνία στέλνουμε μία ομάδα ειδικών στην Αθήνα.  Δημιουργούμε το νόμισμα EUDR (ευρωδραχμή) στο σύστημα μας. Επιτρέπουμε σε ορισμένα εξουσιοδοτημένα άτομα να το χειριστούν. Ζητάμε από τις τράπεζες να στείλουν τους καλύτερους προγραμματιστές τους για να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία της «Payservices»  για μεταφορά  δεδομένων λογαριασμών. Ξεκινάμε μετατροπές και μεταδόσεις αρχείων και προσαρμογή κάλυψης για τοπικές ανάγκες».

Όμως κι η συνέχεια των ενεργειών για το σχέδιο της «ευρωδραχμής» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όπως σημειώνουν οι ξένοι «παραγωγοί» του ηλεκτρονικού νομίσματος « χρειαζόμαστε χώρο στέγασης για την ομάδα 10 ατόμων της Payservices, έναν γραφειακό χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση που να μπορεί να στεγάσει 50 με 100 εργαζόμενους που θα είναι όλοι Ελληνες για να λειτουργούν τα σύστημα EUDR.

Το πλάνο

Σύμφωνα με τον περαιτέρω σχεδιασμό για την ευρωδραχμή, μνημονευόταν σε άλλο αναλυτικό έγγραφο οι εξής καινοφανείς όσο κι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία, ιδέες.

«Τον πρώτο μήνα δημιουργείται μία εταιρεία ηλεκτρονικών συναλλαγών με βάση σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για το σύστημα πληρωμών) που επιτρέπει την δημιουργία του ηλεκτρονικού χρήματος. Με αυτό αποφεύγεται η αλλαγή του ιδρυτικού νόμου λειτουργίας της Τράπεζας της Ελλάδος που θα μπορεί να ελέγχει την έκδοση του. Αυτή η εταιρεία που θα ελέγχει το ηλεκτρονικό χρήμα μπορεί να είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία  ελεγχόμενη από την κυβέρνηση. Όλα αυτά τα χρήματα θα είναι ηλεκτρονικά και θα δίνονται  σε πρόσωπα και εταιρείες μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω διαδικτύου ή μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων».

Τα 15 δισ  EURD θα δινόταν -σύμφωνα πάντα με το εν λόγω πρόγραμμα- σε ιδιώτες και κάθε άτομο άνω των 18 ετών, μόλις θα άνοιγαν λογαριασμό θα λάβει 250 ευρωδραχμές.

Άλλα πέντε δις ευρωδραχμών προβλέπεται ότι θα δοθούν σε επιχειρηματίες. Οποιος εξ αυτών δημιουργήσει σχετικό λογαριασμό θα λάβει 3000 ευρωδραχμές. Ακόμη τα υπόλοιπα πέντε  δις EURD, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε φτάσει και στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών, θα δινόταν και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χρηματοδότηση δήμων

Μάλιστα, σε έγγραφα περιλαμβανόταν μία λίστα με την προβλεπόμενη χρηματοδότηση 326 δήμων της χώρας από τα Άβδηρα και τις Αχαρνές μέχρι την Ζάκυνθο, την Ζαχάρω και τον δήμο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αυτό το σχεδιασμό, ο δήμος της Αθήνας θα λάμβανε 364,3 εκατομμύρια ευρωδραχμές  κι η Θεσσαλονίκη 183, 4 εκατομμύρια του σχεδιαζόμενου μέχρι πρόσφατα ηλεκτρονικού νομίσματος. Κι η Πάτρα θα …ικανοποιείτο με 97.191.631 ευρωδραχμές, ο Πειραιάς με 84.004.000  «νομίσματος» αλά ΣΥΡΙΖΑ κι η Λάρισα θα γέμιζε με 67.000,000 θεωρητικές ευρωδραχμές.

Το σχέδιο δηλαδή αφορούσε μπόλικο… ανύπαρκτο χρήμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως επίσης συμπληρωνόταν «το υπουργείο Ελληνικής Οικονομίας λαμβάνει έναν κεντρικό λογαριασμό για να διαχειρίζεται το νέο EUDR παγκόσμια Όλοι οι Έλληνες πολίτες αποκτούν αυτόματα έναν EUDR λογαριασμό σαν βασικό δικαίωμα πολίτη . Όλες οι Αξίες λογαριασμών σε EUR, σε τράπεζες που καταρρέουν μετατρέπονται σε EUDR (υπάρχοντες λογαριασμοί, δάνεια, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) χωρίς να χάσουν αξία. Οποιοδήποτε τηλέφωνο γίνεται ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι . Κάθε έμπορος μπορεί να γίνει ΑΤΜ».