Φόρος 15% για τις ξένες επιχειρήσεις που θα επενδύουν στην Ελλάδα

Με επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις στην Ελλάδα  θα προσέλθει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κρίσιμες επαφές που θα έχει από αύριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με εκπροσώπους αμερικανικών funds και παγκόσμιων οικονομικών «παικτών». Στόχος είναι η προσέλκυση ξένων φορολογικών κατοίκων με «μεγάλα πορτοφόλια».

  • Όπως πληροφορείται το economico.gr, με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική για παγκόσμιες επενδύσεις, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν δύο κυρίως σενάρια για επιπλέον επενδυτικά κίνητρα και συγκεκριμένα είτε  με εφάπαξ πόσο φόρου ετησίως (μοντέλο Ιταλίας), ή flat tax 15% σε ξένες επιχειρήσεις που θα αλλάξουν την φορολογική τους έδρα, εξετάζει η κυβέρνηση.

Στην αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στις 15 Οκτωβρίου, οι κυβερνητικοί επιτελείς επιβεβαιώνουν την πρόθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να φέρουν προς ψήφιση διατάξεις, όπως η παραπάνω, που θα φέρουν πνοή στα κρατικά έσοδα.

Προς διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η βούληση της κυβέρνησης για ειδικό καθεστώς στη φορολογία για τα ξένα κεφάλαια, θα τύχει  της σύμφωνης γνώμης των δανειστών, οι επικεφαλής των οποίων αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση δημοσιοποιεί την πρόθεσή της αυτή για επιπλέον κίνητρα για επενδύσεις στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι επενδύσεις θα βρεθούν πολύ ψηλά στην ατζέντα των σημαντικών επαφών που θα έχει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Αύριο οι κρίσιμες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με παγκόσμιους οικονομικούς κολοσσούς στη Νέα Υόρκη

  • Αύριο Τρίτη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs παρουσία επενδυτών και την Τετάρτη  στο Global Business Forum του Bloomberg.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, στο οποίο η Αθήνα ποντάρει πολλά τόσο λόγο της προσωπικής σχέση του κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό αξιωματούχο όσο και στο γεγονός ότι πρόσκληση για το γεύμα έχουν λάβει – με πρωτοβουλία των ΗΠΑ – εκπρόσωποι κορυφαίων Αμερικανικών κολοσσών.

Στις επαφές του ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στους συνομιλητές τους βασικούς άξονες του οικονομικού σχεδίου της κυβέρνησης και τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η υγιής και ουσιαστική ανάκαμψη.

Πηγή: economico.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς