«Δώρο Πάσχα»: «Πρώτη φορά το ακούω» - Εκνευρισμός Τσακαλώτου με τον Πετρόπουλο

Όλα ξεκίνησαν, μετά την διαρροή πληροφοριών από το Μαξίμου ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει ένα είδος δώρου Πάσχα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.

Το γεγονός προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους το πρωί, δεν έκρυψε την ενόχλησή του λέγοντας χαρακτηριστικά, «να ρωτήσετε τον κύριο Πετρόπουλο».

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί αυτό το έκτακτο επίδομα.δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και στους υπαλλήλους του δημοσίου. Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Αλλά όταν έγινε η ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε φανερά εκνευρισμένος:

Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο..

Διαφωνία

Η κόντρα δείχνει ότι τα προεκλογικά σχέδια του επιτελείου του Μαξίμου που είναι αποφασισμένο να τα δώσει όλα εν όψει εκλογών, συναντά την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών που γνωρίζει φυσικά τις αντοχές της Οικονομίας αλλά και το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές σε ένα μπαράζ προεκλογικών παροχών, που φαίνεται πως είναι η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης καθώς τα ποσοστά της καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις.

Να σημειωθεί πως και κυβερνητικές πηγές διέψευσαν ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός.

Διευκρινήσεις Πετρόπουλου

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, από το γραφείο του Τάσου Πετρόπουλου διευκρινίζουν τα εξής: «Ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο Πρωθυπουργός».

Οι πληροφορίες

Οι πληροφορίες για τον προεκλογικό «μποναμά», συνολικού ύψους 658 εκατομμυρίων ευρώ, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, διέρρευσαν στην εφημερία Real News.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τη χορήγηση ενός εφάπαξ ποσού, για 3 εκατομμύρια συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το κενό του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας, ακόμη και αν δεν εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία, προβλέπει χορήγηση 250 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στη Real News, επιβεβαίωσε ότι τα επιτελεία των υπουργείων έχουν βγάλει τα «κομπιουτεράκια», προκειμένου να υπολογίσουν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου εν τέλει θα κριθεί από τις δυνατότητες της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το υπό κατανομή κονδύλι συνολικού ύψους 658 εκατ. ευρώ που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών

 

Προτεινόμενα για εσάς