Η στιγμή που η EXXON MOBIL εντοπίζει το πλουσιότερο κοίτασμα φυσικού αερίου, στην Κυπριακή ΑΟΖ - (Video)

Από 5, έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια υπολογίζεται πως είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil.

Είναι το τρίτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που εντοπίζεται στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς προηγήθηκαν το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, για το οποίο η κοινοπραξία Total/ENI δεν ανακοίνωσαν ποσότητα αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 4 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια).

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το κοίτασμα στον στόχο «Γλαύκος» στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι το μεγαλύτερο από τα τρία που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε το κοίτασμα ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και ανέβασε βίντεο στο twitter από τη στιγμή που το τρυπάνι φτάνει στα βάθος 2.070 μέτρων και αρχίζει να τρυπά τον πυθμενα της θάλασσας για να πιστοποιηθεί η ύπαρξη του κοιτάσματος.
Δείτε το Video στην ανάρτηση του κ. Λακκοτρύπη: