Πωλήσεις ακινήτων 50 δισ.μέσω κάρτας-Άρωμα σκανδάλου και αποπομπή του αντιπροέδρου των Jumbo

Tο ενδεχόμενο της παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εξετάζουν οι κινέζοι, που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις δραστηριότητες του αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Παράλληλα έχουν αποστείλει όσα στοιχεία διαθέτουν και στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά,περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, διακινήθηκαν από την Κίνα στην Αθήνα μέσω POS, για την αγορά ακινήτων τα οποία πουλούσε στους Κινέζους επενδυτές η εταιρεία real estate που είχε συστήσει ο κ. Παπαευαγγέλου.

Δέκα POS

Για να πραγματοποιεί αυτές τις συναλλαγές, ο αντιπρόεδρος του Jumpo,σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προμηθευτεί 10 POS ελληνικών τραπεζών.

Ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου

Ο κ. Παπαευαγγέλου το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην αγορά σειράς ακινήτων που έχουν βγει σε πλειστηριασμό. Μεταξύ αυτών, είναι και τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62 στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ο εξ’ απορρήτων του ιδρυτή του κορυφαίου retailer της χώρας Απόστολου Βακάκη είχε αγοράσει, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο και τη βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη.

Έρευνες για την υπόθεση εκτός από την Τράπεζα της Ελλάδος, πραγματοποιεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ύπαρξη οσμής σκανδάλου και η εμπλοκή σε αυτό του Νο 2 της Jumbo, οδήγησε τον επικεφαλής της εισηγμένης εταιρείας κ. Βακάκη, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου. Η αποπομπή του από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης θα επισημοποιηθεί σήμερα  οπότε και θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.