Δεν αποκλείει «ντόμινο» των ρίχτερ ο Άκης Τσελέντης

Προειδοποίηση, ότι δεν αποκλείεται το φαινόμενο «ντόμινο», μετά τη «ξύπνημα» των ρίχτερ στην Ζάκυνθο, απηύθηνε μέσω ανάρτησής του στο Faceboοκ,  ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελέντης τονίζει ότι αν και δεν έχει παρατηρηθεί «καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή, χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική».

Ο γνωστός σεισμολόγος, επισημαίνει ότι οι κάτοικοι ,δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ χθες το απόγευμα «δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μετασεισμών».

«Ο σημερινός μεγάλος μετασεισμός 5.5 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ για το λόγο αυτό οι κάτοικοι να κατανοήσουν ότι για τους επόμενους μήνες θα βιώνουν μετασεισμούς και θα πρέπει να λαμβάνουν τα γνωστά μέτρα άρσης επικινδυνοτήτων στα σπίτια τους κλπ”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Το Γεωδυναμικό έχει ήδη εγκαταστήσει στην περιοχή 14 επιπλέον φορητά όργανα που αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στο control room του Ινστιτούτου και συναξιολογούνται με τις μετρήσεις από τους μόνιμους σταθμούς.

Εντωμεταξύ, μετά την σεισμική δόνηση των 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα, τα σχολεία της Ζακύνθου θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Δείτε την ανάρτηση του Άκη Τσελέντη: