Αμείλικτα τα funds στην διαπραγμάτευση με τους κόκκινους δανειολήπτες.

Αντιμέτωποι με τα ξένα funds βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 δανειολήπτες, των οποίων το κόκκινο καταναλωτικό δάνειο, τα χρέη από πιστωτικές κάρτες και οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές από υπεραναλήψεις μετρητών αγοράστηκαν από τις ξένες εταιρείες.

Στην πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των ξένων funds, είτε πρόκειται για δικηγορικά γραφεία, είτε για τις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων -οι οποίες κάνουν τη διαχείριση (service) για το fund που αγόρασε τα δάνεια-, οι δανειολήπτες διαπιστώνουν ότι η πολιτική των ξένων είναι αυστηρή, το κούρεμα δεν δίνεται απλόχερα και εμπροσθοβαρώς, ενώ ο κίνδυνος κατάσχεσης -στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διαθέτουν περιουσία- των ακίνητων αλλά και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων είναι αυξημένος.

«Στην πρώτη συνομιλία ζητούν από τον δανειολήπτη να τους προσκομίσει το εκκαθαριστικό της φορολογικής τους δήλωσης, προκειμένου να μετρήσουν την οικονομική του κατάσταση αλλά και το μέγεθος της περιουσίας», αναφέρουν πηγές.

Φύλλο και φτερό

Στο σκανάρισμα των κινητών περιουσιακών στοιχείων που κάνουν, κινούνται με βάση το 953 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στο οποίο ορίζεται με ρητό τρόπο ποια κινητά περιουσιακά στοιχεία εξαιρούνται από την κατάσχεση και ποια μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατασχεθούν (από οικιακές συσκευές μεγάλης αξίας μέχρι αυτοκίνητα). Κι αυτό διότι τα κόκκινα δάνεια που έχουν έως σήμερα πουληθεί είναι κατά μέσο όρο ύψους από 1.000 έως και 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, στο πλαίσιο, μάλιστα, της έρευνας των περιουσιακών στοιχείων έχουν επιστρατεύσει ξένες εξειδικευμένες εταιρείες και νομικά γραφεία, αντικείμενο των οποίων είναι το… «ξετρύπωμα» της κινητής (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα) και ακίνητης περιουσίας εντός και εκτός των συνόρων. Τακτική που ακολουθούν και οι ελληνικές τράπεζες, κυρίως στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων.

Σφικτοί στο «κούρεμα»

Στελέχη της νέας αγοράς διαχείρισης κόκκινων δανείων, η οποία έχει ήδη στηθεί στην ελληνική πραγματικότητα, υπογραμμίζουν ότι…

διαβαστε την συνέχεια στο foroline.gr