Βόμβα από Έλληνα αξιωματούχο: Ίσως έρθουν κι άλλα μέτρα το 2018 - Ξεχάστε την 13η σύνταξη

Βόμβα στην ελληνική οικονομία έσκασε πριν λίγο με πληροφορίες που αναφέρουν ότι Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα μας να χρειαστεί και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2018.

«Θα δούμε πώς θα πάει ο ΦΠΑ, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα δούμε και την επισκόπηση δαπανών. Για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Ίσως να υπάρξει το 2018, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πιάσουμε το 3,5%».

Τα πάντα θα κριθούν με τη νέα επίσκεψη στην Αθήνα από τους επικεφαλής των θεσμών, εξήγησε: «Θα έχουμε εικόνα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τους θεσμούς για το αν η υπέρβαση οφείλεται σε μέτρα μόνιμα ή σε κάποιο έκτακτο παράγοντα».

Ο αξιωματούχος μιλώντας στους δημοσιογράφους, διέψευσε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για καταβολή και φέτος 13ης σύνταξης, κάτι που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές: «Έχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ίσως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή σε αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα» είπε.

Ο ίδιος αξιωματούχος, επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR (έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού) στις τράπεζες.